Levenhuk Strike 90 PLUS Teleskop

Kategori
Marka
Hediyesi
Çantalı
!-- [if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Levenhuk Strike 90 PLUS Teleskop

 

Levenhuk Strike 90 PLUS, gökyüzü gözlemi serüvenine yeni başlayanlar için harika bir teleskoptur. Hem çocukların hem ebeveynlerin, evrende yapacağı yolculukta olmazsa olmazıdır. Bu teleskopun kurulumu ve kullanımı  son derece basittir, bu nedenle amatör gök bilimciler için mükemmeldir. Strike 90 PLUS Ay'ı ve onun meşhur kraterlerini, Mars'ın büyüleyici yer şekillerini, Satürn'ün halkalarını ve Jüpiter'in uydularını, uzaktaki yıldız kümelerini ve nebulaları gözlemlemenize olanak tanır.

Levenhuk Strike 90 PLUS Teleskopun kullanımı oldukça kolaydır. Altazimut ayak üzerine kurulu halde gelir; bu sayede, herhangi bir ilave hizalama veya kalibrasyon yapmak gerekmediği için amatör gök bilimciler için oldukça kullanışlıdır. Ayağın kendisi, sağlam ve güvenilir bir çelik tripod üzerine takılıdır. Teleskopun borusuna takılı bir kırmızı noktalı bulucu, lazer işaretçi işlevi görür ve istediğiniz cismi hızlıca bulmanızı sağlayarak yıldızlı gökyüzünde gezinmeyi büyük ölçüde kolaylaştırır.

Levenhuk Strike PLUS Teleskopları, yüksek kalite mercekler kullanılarak üretilmiştir. Bu seride bir refraktör teleskop ve iki Newton teleskopu bulunur. Bu modellerde kullanılan Levenhuk mercekleri, profesyonel teleskoplarda kullanılanlara benzerdir. Tüm mercekler ve aynalar, çok katmanlı kaplanmış camdan yapılmıştır, bu sayede gözlemlenen cisimlerin son derece net ve doygun renkli görüntülerini verir. Tüm Levenhuk teleskopları bu özelliğiyle tanınır.

Bu serideki gelişmiş kit, teleskopunuzu en etkin biçimde kullanmanız için gerekli her şeyi içerir. İlave aksesuarlardan oluşan geniş kapsamlı kitin içerisinde, astronomi ile ilgili daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacak kitaplar ve yazılımlar, ayrıca ilave göz mercekleri (yakınlaştırmalı göz merceği dahil) ve bir Zongo 20 Teleskop Kılıfı yer almaktadır. Teleskop, renkli bir kutuda teslim edilir.

Tüm bunlar sayesinde Levenhuk Strike PLUS Teleskop, henüz evrenin gizemiyle büyülenmemiş amatör gök bilimcilerin bile aklını başından almaya yetecek harika bir hediyedir.

 

Beklediğinizden çok daha gelişmiş bir kit

 

 

1. "See it all!" Astronomun El Kitabı

handbook adresinden ulaşabileceğiniz bu kullanışlı el kitabı, tüm amatörlerin yıldız gözlemi planlamasına ve gerçekleştirmesine yardımcı olacaktır. Tanınmış uzman Alexander Shimbaley tarafından yazılan bu el kitabı, nefes kesen keşiflere giden yolda ilk adımlarınızı atarken size rehberlik edecektir. Kitapta, en ilgi çekici gök cisimlerinin sıralandığı birçok yıldız haritası mevcuttur. Açıklamalar, kendinizi gözlemlediğiniz cisme göre ayarlamanızı ve teleskopu düzgün biçimde konumlandırmanızı sağlar. Takım yıldızları ve gök cisimlerini gösteren büyük formatlı basılı materyaller sayesinde, gözlem esnasında cismin nasıl görüneceğini önceden bilirsiniz. Bu kitap sizi, yaklaşık 280 gök cismi ve bunları gece gökyüzünde nasıl hızlıca bulabileceğiniz hakkında bilgi edileceğiniz, ay yüzeyini inceleyebileceğiniz ve Güneş Sistemi'ndeki gezegenleri gözlemleyebileceğiniz bir yolculuğa çıkarır.

 

 

2. Stellarium, orta veya yüksek güçlü bir teleskop yardımıyla gözlemleyebileceğiniz her şeyi görmenizi sağlayan, 600.000'den fazla yıldızı, Güneş Sistemi gezegenlerini, Ay'ı, nebulaları ve Samanyolu galaksisini içeren 3 boyutlu bir planetaryum yazılımıdır.  Bu yazılım, gerçekçi bir gökyüzünü gerçek zamanlı olarak oluşturabilir, panoramik görüntüler sunabilir, güneş batımı ve doğuşu, tutulmalar ve yıldız kayması gibi olayları evinizin konforunda gözlemlemenizi sağlayabilir. Artık bardaktan boşanırcasına yağmur yağarken bile gökyüzünde gözlem yapabilirsiniz.

 

 

3. Uzay Posterleri Seti (Ay, Güneş ve diğer yıldızlar, Güneş Sistemi).

Three posters bildiğimiz anlamda evreni bize gösterir. Her bir poster, birçok gök cismi hakkında kolay okunur bir formatta ilgi çekici bilgiler verir. Posterler, 84x60cm boyutundadır ve parlak kuşe kağıda basılmıştır.

Ay Posteri. Bu poster sayesinde Ay'ın keşfi ile ilgili tarihsel bilgiler edinebilir, Dünya'nın uydusunun tüm özelliklerini öğrenebilir ve Ay yüzeyindeki koyu lekelerin yapısı gibi insanlığın ilgisini çeken birçok soruya cevap bulabilirsiniz.

Güneş ve Diğer Yıldızlar Posteri. Bu poster Güneş'in, Güneş Sistemi'ndeki gezegenlere ısı ve ışık sağlasa da kozmik bir dev olmaktan halen çok uzak olduğunu ve Güneş'ten yüzlerce hatta binlerce kat büyük yıldızların bulunduğunu gösterir. Poster, yıldızların fiziksel nitelikleri ve geçmişleri gibi temel özelliklerini de içerir.

Güneş Sistemi Posteri. Bu posterden, Güneş Sistemi'ndeki gezegenlerin bileşenleri, fiziksel nitelikleri ve yaşları gibi birçok ilgi çekici bilgi öğreneceksiniz. Bazı açıklamalarda ilgili gezegenin geleceği ile ilgili tahminler yer aldığı için, bu poster Güneş Sistemi'nde geleceğe doğru bir seyahat bileti niteliğindedir.

 

 

4. Planesfer.

rotating star chart, belirli bir tarih ve saatte hangi gök cisimlerinin gözlemlenebileceğini hızlı ve kolay bir şekilde belirleyebilmenizi sağlar. Planladığınız gözlemler için bazı takım yıldızların veya diğer cisimlerin yüksekliğini belirlemenize olanak tanır. Planesferi kullanması oldukça kolaydır: yalnızca yıldız haritasındaki tarihle görüntüleyici üzerindeki saati hizalıyorsunuz ve gece gökyüzünün tam bir görüntüsünü alıyorsunuz. Oldukça güvenilir ve uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz bir görüntüdür.

 

 

5. Pusula. 

a compass ürünümüzün gözlemler esnasında ne kadar kullanışlı olduğu zaman zaman akıllardan çıkıyor. Bilmediğiniz bir yerde hızlıca yönünüzü ayarlamanız ve kuzeyin nerede olduğunu belirlemeniz, bu kompakt pusula ile çok basit. Kuzey Kutbu'nu, Kutup Yıldızı'nı ve Büyükayı'yı kolayca bularak gözlemlerinize hızlıca başlayabilirsiniz.

 

6. 6,8-16 mm yakınlaştırmalı göz merceği. Bu, birkaç göz merceğinin yerini alabilecek harika bir göz merceğidir. Odak uzaklığını ayarlayarak, göz merceğini değiştirmeksizin en yüksek pratik gücü değiştirebilirsiniz. Bu göz merceği ayrıca gezegenleri gözlemlerken de kalibrasyon gerektirmez.

 

7. Levenhuk Zongo 20 Teleskop Kılıfı. Bu kılıf, dayanıklı ve su geçirmez malzemeden yapılmıştır ve takviyeli astarı sayesinde teleskopu darbelerden korur. Aynı zamanda, kolay taşınabilmesi için kılıf üzerinde taşıma askıları bulunur.

Kit içeriği:

Levenhuk Strike PLUS Teleskop, azimut ayağa takılı

Çelik tripod

Plastik odaklayıcı 1,25"

Göz mercekleri: H20, F6 mm

Yakınlaştırmalı göz merceği 6,8-16 mm

3x Barlow mercek

Bulucu: Kırmızı Noktalı

Diyagonal ayna

"See it all!" Astronomun El Kitabı: 280 gök cismiyle ilgili açıklamalar

Uzay Posterleri Seti (Ay, Güneş ve diğer yıldızlar, Güneş Sistemi)

Planesfer

Astronomi gözlemlerinde yardımcınız Stellarium yazılım CD'si

Pusula

Levenhuk Zongo 20 Teleskop Kılıfı

Kullanım kılavuzu ve ömür boyu garanti belgesi

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.